MEDARBETAREN

Under del av eftermiddagen är området MEDARBETAREN ett av tre olika områden du kan fördjupa dig inom.


PASS A - FRasse – Rekryteringsassistenten baserad på AI-teknik

Förkortad söktid och mer utrymme för mänsklig professionell interaktion; det är några av de många fördelar som kommer med implementeringen av ny teknik i vår bransch, rekrytering och bemanning. First Reserves virtuella rekryteringsassistent effektiviserar ”searchprocessen” och kortar ledtiden till kunderna. Allt fler aktörer slåss om kompetensen på dagens arbetsmarknad. Bristen på kvalificerad arbetskraft hämmar tillväxten hos företagare och det är kandidaternas marknad. Mycket av en rekryterares arbetstid går åt till att leta efter kandidater i olika kanaler som är ett tidskrävande och monotont arbete men samtidigt en absolut nödvändigt för företagets framgång. Vi såg att denna del av arbetet gick att effektivisera. Vi såg också att vi kunde öka kvaliteten på arbetet och samtidigt erbjuda våra rekryterare en rekryteringsassistent.Att vi tagit in AI-stöd i vårt mänskliga företag gör också att vi format nya affärsmodeller som gynnar våra kunder i deras jakt på välmatchade kandidater. Det i sig ger en fin tillväxt för vårt företag i en ytterst konkurrensutsatt bransch. 

Eva Byström är VD och delägare i rekrytering- och bemanningsföretaget First Reserve

Eva brinner för det mänskliga mötet i kombination med smarta digitala lösningar för att effektivisera arbetsprocesser, som leder till lyckade affärer och nöjda återköpande kunder.Att ta in ny teknik innebär förutom högre kvalitet och effektivare arbetssätt även en attraktionskraft för blivande medarbetare, ett starkt employer brand. Att det finns ett innovativt strategiskt arbete i företaget skapar utvecklingsmöjligheter och ett mindset att alltid fundera på om något kan göras på ett annorlunda och nytt sätt. Eva är utbildad inom HR från Stockholms universitet och har arbetat som ledare i över 20 år och genomfört flera HR-projekt där människa och teknik tillsammans är en perfect match.

------------------------------------

PASS B AI och företagets attraktionskraft

AI för olika affärsprocesser är oftast det mest diskuterade samtidigt som omställningen bland arbetskraften är stor och nya typer av kompetenser behövs. Exempelvis måste svenska industriföretag hitta nya medarbetare med nya kompetenser till nästan 50% av sina nuvarande tjänster de närmaste åren iom digitaliseringstakten. Möjligheterna och affärsfördelarna är stora om du även applicerar AI inom organisationen dvs för personalen och för HR för att öka ditt företags attraktionskraft och möjlighet att överleva denna omställningens tid. Hör det senaste om:

  • Hur AI kan appliceras inom företaget, var detta görs smartast med de verktyg som finns på marknaden och vad det kan ge i affärsresultat
  • Affärsfördelar med AI för att locka, behålla och engagera kompetens när kriget om talang är större än någonsin

Anna Carlsson, managementkonsult, Sevenco 

Anna Carlsson är managementkonsult med fokus på skärningspunkten mellan digitalisering,  HR och verksamheten. Anna har under de senaste åren specialstuderat AIs inverkan på företag och organisationer utifrån medarbetarens och HRs perspektiv och dess utveckling. Anna har bland annat bakgrund som nordiskt ansvarig för IBMs AI-satsning inom HR lösningar.

--------------------------------------

PASS C Robotar med eller utan AI inom kommunal verksamhet

Hur kan robotar påverka den kommunala verksamheten och är vi mogna för robotar med AI? Ett pass som fokuserar på hur Norrköpings kommun arbetar med robotar för att skapa insikt om att morgondagen redan är här. Genom ett antal exempel resonerar Johan Högne kring mognad inom kommunen och marknaden för robotar och intelligenta robotar och vad kommunen är mogen för.

Johan Högne, Digitaliseringsdirektör Norrköpings kommun 

Låt proffs göra det proffs är bäst på! Som digitaliseringsdirektör i Norrköpings kommun har Johan ansvaret för att på ett effektivt och framtidssäkert sätt leda kommunens digitala resa. Utöver stödet från kompetenta kollegor har Johan också mångårig erfarenhet av att utveckla och leda organisationer i deras digitala utveckling. Med hjärta och hjärna söker han alltid efter nya möjligheter till innovation och utveckling med förståelse för varje verksamhets unika situation och förutsättningar. Det ger långsiktigt hållbara resultat för framtiden.


Anmäl dig här!